BLICKEN I HIMLEN

När studioalbumet ’Eye in the Sky’ släpptes 1982, blev det omedelbart en succé för den progressiva rockgruppen The Alan Parsons Project.

Dessutom kan BMS Lifte använda titeln för att beskriva företagets affärsmodell – inte minst den del som tar plats högt ovanför marken i samband med besiktning av vindkraftverk.

Efter att ha utfört en mängd uppdrag i vindkraftparker på det europeiska fastlandet, greppade BMS tag om den brittiska marknaden under 2015. I Blood Hill Wind Farm nära turistkuststaden Hemsby i Norfolk har BMS hjälpt ELEV8 Access Hire att genomföra omfattande besiktningsarbete och underhåll av vindkraftverken.

Det fanns ett behov av en massiv räckvidd med upp till 65 meters arbetshöjd. Och BMS 90 meters materiel kunde med lätthet klara av det, eftersom den här liften har en maximalarbetshöjd på 90 meter och 32,5 meter expanderad räckvidd. Liftens kapacitet når upp till 600 kg. Något som innebär att den är perfekt för att rymma både arbetskraft och materiel.

Blood Hill Wind Farmdriftsattes för nästan 25 år sedan och var ett av de första vindkraftverken iStorbritannien

Den ursprungligavindkraftsparken bestod av 10 vindkraftverk med en höjd på 30 meter. År 2000utökades den till att omfatta ett mycket större 65 meter högt vindkraftverk.

Längre norrut –vid foten av halvön Waternish på Isle of Skye i Skottland – har BMS Lifte hjälpt ELEV8 Access Hire med ett annat vindkraftsuppdrag. Här användes en av de största lastbilsliftarna i samband med besiktning av turbinblad på några av vindkraftverken i Edinbane Wind Farm.

Eftersom vindkraftverken har en navhöjd på 84 meter och turbinbladen en diameter på 82 meter, var 90-meters liften från BMS den perfekta lösningen för att klara jobbet på bästa sätt.

I Storbritannien samarbetar BMS ofta med partners som efterfrågar företagets enorma liftar eftersom det inte finns mycket kapacitet av det slaget på de brittiska öarna.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?