BMS HJÄLPER VÄRLDEN PÅ VÄGEN MOT GRÖN ENERGI

År 1900 byggde det transatlantiska rederiet Hamburg America Line en stor terminal för oceangående fartyg i Cuxhaven i nordvästra Tyskland. Under nästan tre decennier, tjänade den som den viktigaste utgångspunkten för tyska och europeiska emigranter på väg till bl.a. USA.

Med sitt smarta läge på Nordsjönkusten och vid Elbes mynning, är Cuxhaven nu ett hem för företag inom sjöfart, lagerhållning och logistik, samt en bashamn för den havsbaserade vindkraftsindustrin. Och det leder oss till stadens relation med BMS-gruppen genom att Cuxhaven nyligen var basen för två 103 meter lastbilsliftar från BMS Lift Division.

Från april till juli 2018 var materiel från BMS involverat i arbetet med att placera kåpor på havsbaserade vindkraftsanläggningar åt Ørsted A/S – ett danskt energiföretag med en vision att skapa en värld som endast använder grön energi.

Det var en något brådskande uppgift. Därför var det inte möjligt att vänta de typiska sex veckorna som det tar för att få alla nödvändiga tillstånd för transport av större utrustning på vägarna i Tyskland. Istället valde BMS Lift Division att frakta två lastbilsliftar med båt från den danska hamnen i Esbjerg till Immingham strax norr om Grimsby i östra England. Härifrån transporteras de via sjövägen till Cuxhaven. Vanligtvis krävs det en mängd planering, dokumentation och säkerhetskontroller i samband med alla uppdrag som BMS utför, men i det här fallet fanns det ytterligare några villkor som skulle på plats innan arbetet kunde påbörjas i Tyskland.

När uppgiften i Cuxhaven var klar, skeppades kranarna tillbaka till England, eftersom de hade rekvirerats för ett jobb på Palace of Westminster i London.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?