FÖRNYELSE AV ETT VARUHUS

I hjärtat av Köpenhamn hittar man det 125 år gamla varuhuset Illum. Sedan starten 1891 har det inte bara erbjudit det bästa inom mode och skönhet, utan även de senaste trenderna inom inredning och dekoration.

Illums grundare, Anton Carl Illum, var en affärsman som blev välkänd för sitt skarpa öga kring innovativt tänkande. Han förutsåg konsekvenserna av industrialiseringen och den växande efterfrågan på lyxiga och högkvalitativa produkter. 2013 köptes Illum av La Rinascente som har mer än 150 års erfarenhet av att driva italienska varuhus som erbjuder det bästa inom mode, accessoarer, skönhet, inredning och dekoration, design och gastronomiska delikatesser.

När La Rinascente förvärvade Illum, beslutades det att man skulle byta infallsvinkel för det köpenhamnska varuhuset inom den danska detaljhandeln och lägga tonvikten på historia, design och exklusiva varumärken.

I samband med detta påbörjade La Rinascente en större ombyggnad av Illum.

En betydande del av omvandlingenvar att flytta två ThyssenKrupp-rulltrappor på sex ton – ett uppdrag som manbetrodde åt BMS Kruse som har samlat på sig en betydande kompetens inom just detta område.

Ett sådant jobb kräver en långtidsplanering i minsta detalj, eftersom onödigt driftstopp inte kan tolereras. Med materiel som utformats speciellt för uppgiften och ett mycket effektivt samarbete med teamet som skulle montera rulltrapporna, lyckades BMS Kruse lösa uppdraget genom de vanliga åtkomstvägarna, så Illumslapp ytterligare utmaningar i form av säkerhet i byggnaden. Jobbet genomfördes enligt planen mellan kl. 21 och 6 – det vill säga utanför normal öppettid.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?