En gång var Zerbstnamnet på en av Europas största militära flygplatser – idag förknippas det med förnybar energi. Det som under åren 1936–1991 fungerade som en central flygplats, för först det tyska och sedan ryska flygvapnet, har sedan 2011 förvandlats till ett centrum för icke-fossila energikällor.
2011 byggdes en solenergipark i Zerbst. Tre år senare kom en biometanolanläggning och denna följde man upp på under hösten 2015 med den tredje miljövänliga energiformen, när det restes 10 vindkraftverk.
Byggandet av vindkraftparken i Zerbst mellan Hannover och Berlin är ett bra exempel på att BMS-gruppen är en internationell organisation: Under den första delen av projektet ingick BMS-teamen Danmark, Tyskland, Storbritannien, Polen och Slovakien.
Projektet i Zerbstger en mycket bra bild av hur omfattande ett BMS-uppdrag kan vara. I förstahand ansvarade 10 personer från BMS över en lastbil, lastare, två stödkranar på130 och 300 ton och, som centralpunkt, en Liebherr LG1750 kran med en specialdesignad, extra stark 140 meter balk och 18 m jibb.
Under projektperioden la BMS till en liknande kran och tillhörande personal, eftersom klienten ville avsluta bygget tidigare än först planerat.
Under årens lopp har BMS monterat ett stort antal vindkraftverk i vindkraftsparker över hela Europa. Uppdraget i Zerbst skiljer sig däremot från de flesta andra, eftersom BMS var tvungen att montera två ståltorn ovanpå ett betongtorn för varje vindkraftverk. Med en navhöjd på 140 meter var det inte självklart att det skulle vara möjligtatt arbeta alla dagar. Vid den höjden är balken ganska vindkänslig och det är inte ovanligt med fluktuationer på några meter även vid relativt låga vindhastigheter som 9 meter per sekund. Det är helt okej att arbeta under sådana förhållanden, men det är inte alltid praktiskt möjligt.