INVESTERING I FRAMTIDENS UTMANINGAR

De senaste åren har BMS-gruppen omfattat transportföretaget Torben Rafn A/S med 25 lastare, blockvagnar, blockvagnssaxlar och modulära blockvagnar. Företaget har också en betydande mängd utrustning för modulära blockvagnar som bäddar, torn, värmebryggor, distanser och svängkransringar.

Nyligen förvärvade Torben Rafn en blockvagn som är speciellt utformad för transport av stora entreprenadmaskiner, bandgående kranar och liknande. Den är även särskilt bra för användning i samband med flytt av transformatorer och annan tung industriell utrustning. Den har tre axlar framför lasten och fem baktill, medan den flyttas av en femaxlig dragare.

En av de första uppgifterna för den nya blockvagnen var att flytta en grävmaskin på 93 ton. Maskinen som skulle transporteras ca 200 kilometer genom Danmark, gav med sin höjd på 5,25 meter, bredd på 4,2 meter och längd på 30 meter upphov till vissa utmaningar. På vägen skulle transporten med en total vikt av 147 ton passera en relativt smal bro och man skulle även ta hänsyn till ett antal rondeller.

För att sänka grävmaskinens höjd, demonterades vissa delar och transporterades separat – och av säkerhetsskäl eskorterade två följebilar transporten under hela resan.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?