JAVISST, HERR MINISTER

Att lyfta ner gamla tak och ventilationselement från 63 meters höjd och lyfta upp nya, låter kanske inte som den stora utmaningen. Men för att detta ska kunna ske på ett hotell där alla 497 rum är bokade och konferenslokalerna är fyllda med 2 x 500deltagare – och en av dem är den norska statsministern – blir uppgiften faktiskt något utöver det vanliga.

Från taket på Radisson Blu Scandinavia Hotell, 22 våningar ovanför den norska huvudstaden, har man en magnifik utsikt över fjorden. Och det är häruppe – liksom nere på Holbergs Gate – som BMS Kranringen Oslo har arbetat.

BMS Kranringen Oslo fick i uppdrag att hantera all logistik och säkerhet – inklusive tillstånd, stängning av vägar, tillfällig flytt av belysning, transport av avfall och, naturligtvis, ställa upp kranen som skulle utföra cirka 120 lyft.

Man hade avsatt tre dagar för den första delen av projektet. På mindre än fyra timmar var område tavspärrat med bland annat 70 meter skyddsstaket och kranen kunde snart börja svänga. Allt gick som planerat. Och några veckor senare var personal och materiel från BMS Kranringen Oslo i arbete på Radisson Blu Scandinavia Hotell igen – denna gång för att ta ner materiel från taket efter slutförandet av taktäckningen och för att placera elementen till det nya ventilationssystemet på plats.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?