LASTBILSKRANAR RÄCKER LÅNGT

Lastbilskranar blir ständigt större. Så är även fallet hos BMS Esbjerg som nyligen har investerat i en mycket stor kran med betydande kapacitet när det gäller både höjd och räckvidd.

Tack vare den nya lastbilskranen kan BMS Esbjerg hjälpa kunder med lyft över takåsar, på bakgårdar och många andra ställen med begränsat utrymme. Medan det normalt tar relativt lång tid att sätta upp en stor mobilkran, kräver mycket arbetskraft och i synnerhet en hel del plats, är det nu möjligt att utföra jobbet snabbt och effektivt med en enda medarbetare och en lastbilskran – och den fyller inte mer än ett körfält.

Den nya kranen hos BMS Esbjerg är en 200 ton-meter Palfinger PK 200002L kran som har monterats på en lastare från Volvo.

Den långa utformningen av bommen är främst avsedd för uppgifter som kräver lång räckvidd. På grund av denna konstruktion är den hydrauliska lyfthöjden ca 49 meter – och med dubbelkretsstyrningen har kranen en hög arbetshastighet.

Med 15 grader bakåtkopplingssystem på vikarmskranen och 25 graders bakåtkopplingssystem för den fria jibben, kan kranen även komma in under låga dörröppningar och arbeta inuti byggnader. Dessutom ser den variabla stabiliseringspositioneringen av det högpresterande stabilitetssystemet till att man kan utnyttja kranens fulla lyftkapacitet även när man arbetar med begränsat utrymme.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?