I HENNES MAJESTÄTS SERVICE

Under nästan 160 år har Victoria Tower prålat på den sydvästra änden av Palace of Westminster i London. Med sina 98,5 meter, är tornet aningen högre än sin mer berömda syster Elizabeth Tower, tidligere känd som Clock Tower – och oftast kallead Big Ben – i den norra dellen av palatset.

Nästan 16 decennier går inte obemärkt förbi och i april 2018 bröts en stor bit av en stenängel nära toppen på Victoria Tower av och kraschade till marken. Eftersom det finns ett väldigt stort antal fotgängare i området runt Palace of Westminster, var det nödvändigt att agera snabbt och inspektera murverket för att försäkra sig om att något liknande inte skulle kunna hända igen.

DBR Limited – ett företag som specialiserat sig på att bevara England byggnadsarv – beställde därför en 103 meter lift av BMS Lift Division för en grundlig granskning av Victoria Tower.

Först av allt genomförde BMS en utvärdering av arbetsplatsen under veckan före inspektionen för att bedöma om liften på 103 meter var rätt maskin för jobbet. Samtidigt gav experter från BMS råd om saker som flytt av gatuskyltar, gatubelysning och liknande.

De rekommenderade även användningen av flera körplattor som tillsammans med liftens stödben kunde minska belastningen på underlaget vid arbetsplatsen.

Med Victoria Towers höjd på nästan 100 meter, var BMS-liften den enda lösningen som kunde hissa upp personalen från DBR Limited till punkten där de skulle utföra inspektionen. Genom att arbeta i full höjd och med hjälp av liftens fulla kapacitet, var det möjligt för dem att bedöma byggnadens tillstånd i en omfattning som tidigare endast varit möjlig genom att bygga en kostsam byggnadsställning – både när det gäller pris och tid.

Personalen från DBR Limited beslutade att inspektera alla nivåer av tornet. Därför var BMS Lift Division på plats med den 103 meter långa liften i två veckor.

Säkerhet är alltid en nyckelfaktor – speciellt när man arbetar mer än 100 meter över gatuplanet. Hitintills har de stora liftlösningarna inte fått tillstånd att arbeta med vindhastigheter på mer än 12 meter per sekund. Detta motsvarar styrka 6 på Beaufort-skalan. BMS-gruppen har däremot tillsammans med Palfinger AG utvecklat en liftmodell som är godkänd för att arbeta i upp till 20,8 meter per sekund som motsvarar styrka 9.Anden kolonne

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?