MÄN PÅ ARBETE DOWN UNDER

Efter att holländska upptäcktsresande fann Australien 1606, övertogs den östra delen av kontinenten 164 år senare av Storbritannien och den första deportationen av straffångar följde i 1788.

Från BMS-gruppens perspektiv, kan 2018 läggas till denna historia, för det var året då man påbörjade det första projektet i Australien.

Ca 200 km norr om Perth och 60 km från Australiens västkust ligger den lilla staden Badgingarra. Namnet härstammar från det lokala inhemska språket Noongar och betyder ungefär ”Vatten vid mannaträdets rötter.” Nuförtiden är Badgingarra mest känt för stadens grundskola, värdshus, postkontor, landsvägskrog och medborgarhus – men snart kommer de 37 vindkraftverken att vara ett nytt kännetecken för området runt Badgingarra. Och det är i samband med detta som personal och utrustning från BMS Heavy Cranes har varit ute i bushen.

Badgingarras vindkraftpark – bestående av Siemens 3,6 MW vindkraftverk med en navhöjd av 85 meter och en vinghöjd av 150 meter – kommer att generera energi som motsvarar förbruket för gott och väl 115 000 hushåll. Dessutom kan vindkraftverken i Badgingarra spara in mer än 420 000 ton utsläpp av växthusgaser per år. Genom lokal sysselsättning och stimulans av områdets näringsliv, kommer vindkraftsparken även att ha en positiv effekt för invånarna i de omgivande städerna.

Projektet i Badgingarra har involverat anställda inom BMS i åldrarna 26 till 50+ år och med pass från Danmark, Polen, Storbritannien, Sverige och Sydafrika. Efter endast några timmar arbetade teamet riktigt bra tillsammans och de olika uppgifterna löstes på bästa sätt, både med hänsyn till kvalitet, tid och säkerhet. Detta var möjligt eftersom alla medarbetare bidrog till 100 procent med förmågan att skapa ett bra resultat samt ett utmärkt samspel med kollegorna. Och för att teamets medlemmar var mycket glada över att vara en del av ett projekt utanför Europa.

Projektet Badgingarra genomfördes med en LG1750 SX-kran som Liebherr hade uppgraderat för ändamålet. Kranen kan utrustas med en större bom och detta skedde när BMS Heavy Cranes fortsatte vidare till nästa uppgift i Australien. I Lincoln Gab Wind Farm ska det resas 35 – och potentiellt flera än så – 3,6 MW Senvion-vindkraftverk med en höjd på 180 meter. Detta projekt är beläget ca 15 km väster om Port Augusta – ett par tusen km öster om Badgingarra.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?