MOBILKRAN PÅ JUNGFRUUPPDRAG

Nyligen förvärvade BMS-gruppen ännu en mobilkran från Liebherr – denna gång en LTM 1350-6.1 – och den har fått sin bas hos BMS Kolding.

Den nya kranens jungfruuppdrag var att lyfta två transportörer med vardera en längd på 20 meter och vikt på 12 ton upp på två höga silos. För att lösa uppdraget, placerades kranen på ett ganska lugnt arbetsområde i hamnen i Århus, Danmark, och riggades med 100 ton ballast och en 36 meter rörlig jibb.

Den första uppgiften involverade bland annat kranförare från BMS Kolding och BMS Esbjerg, medan ingenjörer från Liebherr-International AG deltog för att instruera i en säker och effektiv montering av kranen.

Projektet genomfördes för företaget Lachenmeier Monsun A/S som sedan starten 1952 har vuxit till en internationellt erkänd specialist inom design och produktion av tekniskt avancerade lösningar för bulkhantering av i stort sett alla produkter. Lachenmeier Monsun levererar enskilda maskiner, nyckelfärdiga installationer, ingenjörsjobb, instruktioner, 24-timmars service och kompletta anläggningar för torkning / lagring av spannmål, inlands- och hamnterminaler, olje- och foderkvarnar, förblandningsanläggningar, mältningsanläggningar och anläggningar för hantering av biomassabaserade bränslen.

Jungfrulyftet blev vederbörligen uppmärksammat med varmkorv åt alla på platsen.

Läs mer om BMS mobilkranar.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?