NU ÄR DET SLÄCKT!

Vindkraftparken Raskiftet är en joint venture mellan tre parter: Tyska Stadtwerke München, norska Eidsiva Energi och Gudbrandsdal Energi – även från Norge. Parken består av 31 Vestas vindkraftverk med en kapacitet på 370 GWh, vilket motsvarar det årliga förbruket av 18 500 hushåll.

Vanligtvis är vindkraftverk utrustade med flygljus som blinkar i bestämda intervaller. Det är däremot inte fallet för vindkraftparken Raskiftet på den västra sidan av Osensjøen nära Trysil i Norge. Här har en 64 meter lastbilslift från BMS Lift Division styrd av BMS Kran Sp z o.o. nämligen hjälp till att installera Vestas IntelliLight radarsystem. Radarsystemet skannar kontinuerligt och självständigt av vindkraftparkens omgivning i en radie på upp till 36 km. När det registreras att ett flygplan närmar sig, aktiveras flygljusen. Med andra ord: Finns det inget flygplan i närheten av vindkraftparken, finns det heller inga blinkande lampor som man annars vanligtvis ser på vindkraftverk.

Uppdraget på Raskiftet är ett resultat av ett nära samarbete mellan BMS-gruppen och en ledande leverantör av helhetslösningar för installation och service av lands- och havsbaserade vindkraftverk över hela världen.

I början av 2018, diskuterade parterna användningen av lastbilsliftar för uppgifter som inspektion av turbinskovlar, turbininstallationer och montering av turbinutrustning på vindkraftverkstorn. Däremot blev det första gemensamma projektet just Raskiftet i Norge under hösten 2018, då den polska avdelningen inom BMS-gruppen bidrog till installationen av IntelliLights radarsystem.

Ännu en order kom snart in – och efter att ha undertecknat ett långsiktigt avtal, håller BMS-gruppen nu ögonen öppna för nya marknader som Sverige och Polen.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?