OSKULPTUR FÖR BARNEN

Inga två uppdrag är desamma. Men ibland finns det ett projekt som efterlämnar ett särskilt intryck. Detta hände exempelvis när en kran från BMS Aalborg skulle lyfta den 900 kg tunga och 1 meter höga skulpturen Cocoon på plats i en sensorisk trädgård åt en institution.

Detta är inte frågan om någon vanlig institution. Det är ett hem för barn och ungdomar med svåra och permanenta nedsättningar av deras fysiska och / eller psykiska förmågor.

Den sensoriska trädgården omfattar upphöjda bäddar med växter som ger många möjligheter för doft- och känselupplevelser. Dessutom rymmer den saker som man kan leka med eller betrakta när de rör sig i vinden. Utöver detta finns det också en sensorisk tunnel där personer kan uppleva annorlunda känselintryck under bar himmel. Och nu finns här alltså även en stor skulptur av brons. Det är den danske bronsgjutaren Carsten Hansen som har skapat Cocoon. På grund av skulpturens storlek, var det nödvändigt att lyfta in konstverket i den sensoriska trädgården. BMS Aalborg valdes för att göra jobbet eftersom företaget hade nyligen förvärvat en lastbilskran med perfekt storlek för ändamålet. Kranen är en Hiab X-HiPro 1058 E-8 med en 150X-6 jibb. Denna modell, som är Hiabs största, kan lyfta 900 kg på 32 meter och hantera mer än 1800 kg på 23 meter.

Den speciella barninstitutionen Højbjerghus ligger i Støvring ca 30 km söder om BMS-gruppens huvudkontor i Nørresundby, Danmark. Institutionen, som för närvarande har åtta permanent bosatta och två avlastningsboende, fick bronsskulpturen av Flemming Christensen Fonden och företaget SAWO A/S, Europas största leverantör av lasthanteringsutrustning.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?