PÅ ARBETE I BROARNAS LAND

Danmark –BMS-gruppens hemland – består av en halvö och 443 namngivna öar. Av dessa är 74 bebodda och många av dem förbinds med broar.

Den sydligaste danska delen av BMS-gruppen är BMS Lolland-Falster – en centralt placerad avdelning med hänsyn till ett flertal spännande byggprojekt för de kommande åren. Projekten omfattar bl.a. den nya Storstrømsbron som med sina fyra kilometer blir landetstredje största bro. Storstrømsbron kommer att förses med en tvåfilig väg och likaså en dubbelspårig, elektrisk järnväg, eftersom bron är en viktig del i järnvägskorridoren mellan den danska huvudstaden och Tyskland. Bron beräknas vara klar år 2022.

Sett från ett längre perspektiv är det naturligtvis även intressant att BMS Lolland-Falster har ett idealiskt läge i förhållande till den framtida länken över Fehmarn Bält mellan Danmark och Tyskland. De två länderna har beslutat att skapa en tunnel med en fyrfilig motorväg och en dubbelspårig, elektrisk järnväg.

Mot slutet av nästaårtionde kommer det att vara massor av arbete i samband med det här enormaprojektet – och förhoppningsvis kommer det också innefatta BMS materiel och personal.

På kortare sikt har BMS Lolland-Falster utsikterna till ökad aktivitet i samband med skapandet avStorstrømsbron, men företaget förväntar sig också en total ökning avmarknadsandelar.

Nyligen stod tvåmobilkranar och en SPMT från BMS Lolland-Falster för lastning, packning ochtransport av 94 blad åt MHI Vestas Offshore Wind Power – samma blad som BMSHeavy Cranes hanterade i Belfast.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?