TROTS NATURENS KRAFTER

Vinden kan vara en kostsam motståndare när till exempel bergssluttningar ska säkras eller vindkraftverk och mobilantenner måste servas och repareras – ibland på mer än 100 meter över gatunivå. Fram tills nu har större kran- och liftlösningar endast varit godkända för användning vid vindstyrkor på upp till 12 meter per sekund som motsvarar 6 på Beaufort-skalan eller ’hård bris.

Nu har BMS –tillsammans med den österrikiska / tyska marknadsledande tillverkaren Palfinger AG – utvecklat en efterlängtad liftmodell som endast BMS kan för tillfället erbjuda den snabbt växande europeiska marknaden. Den här liftmodellen har klassificerats och godkänts för drift i upp till 20,8 meter per sekund, motsvarande styrka 9 eller ’halv storm.

Denna utveckling ger BMS betydligt större flexibilitet – och det är samtidigt en fördel för kunder med stora belopp på spel, när exempelvis ett telekommunikationsnätverk kraschar och är i behov av akut reparation och finjustering.

I en värld som fortfarande förväntar sig mer effektivitet, spelar vädret en viktig roll i samband med val av utrustning. Ju mindre vädret kan påverka en robustlastbillifts förmåga och möjlighet till att fungera korrekt, desto gladare blir kunderna. Mindre overksam tid innebär kostnadsbesparingar för kunderna och det är en viktig konkurrensfaktor för BMS.

Den fortsatta utvecklingen av Palfinger-liftarna stöder BMS-gruppens vision samt E-24 konceptet. Detta internationellt orienterade koncept garanterar maximalt 24-timmars svarstid på varje kundförfrågan, oavsett var i Europa kunden och jobbet finns.

BMS har 38 lastbilsliftar som står redo. Arbetshöjden för de fyra största – som också är marknadens största – är upp till 103 meter. Bland annat har de här lastbilsliftarna golvvärme och manöverbord som gör det möjligt för kundernas experter att arbeta effektivt under en lång period trots kyla och vind. Själva liftkorgen kan rymma upp till sex personer eller lyfta 600 kg med en lyftarm och rotera 360 grader runt sin egen axel.

Dessutom är alla BMS lastbilsliftar försedda med satellitlänkar som gör det möjligt för de olika europeiska centralerna att övervaka optimal funktion av mekanik och elektronik. Det möjliggör även programvara uppdateringar oavsett var i Europa fordonet arbetar – trots att det kanske inte finns tillräckligt med lokal mobiltäckning.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?