MINDRE SPILLTID VID LASTNING OCH MINDRE TID LÄNGS KAJEN

BMS-gruppen är rätt partner om du vill ha mindre spilltid vid lastning och mindre tid längs kajen – bara be MHI Vestas Offshore Wind A/S om hjälp.

MHI Vestas Offshore Wind – ett företag som ägs gemensamt av danska Vestas Wind Systems A/S och japanska Mitsubishi Heavy Industries Ltd. – har som uppdrag att utveckla havsbaserad vindkraft som en ekonomiskt livskraftig och hållbar energikälla till förmån för framtida generationer. Detta sker bl.a. från företagets anläggningar i Nakskov i södra Danmark.

Bland MHI Vestas Offshore Winds partners i Danmark hittar man BMS Lolland Falster – och en av de senaste uppgifterna för denna del av BMS-gruppen var att ge en hjälpande hand med skeppningen av vindturbinblad från hamnen i Nakskov

Projektet gick ut på att hitta en optimal metod för att placera 12 vingar på vardera 80 meter i hamnen i Nakskov, så att de kunde lastas ombord på ett skepp – utan att behöva använda bockkranen från fabriken i Nakskov.

I all sin enkelhet handlade det om att hitta ett sätt som kunde garantera mindre spilltid vid lastning och mindre tid längs kajen för fartyget. Uppgiften löstes av BMS Lolland Falster, som utarbetade planerna för arbetet i nära samarbete med fabriken i Nakskov och MHI Vestas Offshore Winds transportavdelningen på huvudkontoret i Århus, Danmark. BMS Lolland Falster använde en Liebherr LR 1300 bandkran som fanns i närheten eftersom den användes för andra uppgifter åt MHI Vestas Offshore Win.

Vi fokuserar på en stark lokal närvaro när vi hyr ut utrustning av alla storlekar och för alla slags uppgifter via vårt kontorsnätverk på fyra kontinenter.

Senaste inläggen

Snabbkontakt
Är du ny kund till BMS?